၅။ ပုိၿပီးေမႊးလိုတဲ့ ဟင္းလ်ာေတြအတြက္
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္လို၊ ကရေ၀းရြက္လို ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြကို ဟင္းလ်ာထဲ ထည္႕ခ်က္တဲ့အခါ ေမႊးရနံ႕တလႈိင္လႈိင္ထြက္ရွိေစဖုိ႕ ဟင္းအိုးထဲကို အရြက္လိုက္ မခတ္ဘဲ လက္ထဲမွာ ေၾကမြေအာင္ေခ်ၿပီးမွ အိုးထဲထည္႕လိုက္ပါ။
၆။ ေကာ္ဖီတစ္ေပါင္မွာ
ေကာ္ဖီေဖ်ာ္သူေတြ ခ်ိန္ဆတတ္ေစဖုိ႕ ေကာ္ဖီမႈန္႕တစ္ေပါင္ကေန ေကာ္ဖီခြက္ေပါင္း ၄၀ မွ ၅၀ အထိ ထြက္ပါသတဲ့။
၇။ အခ်ိဳေရွာင္တဲ့ ေခ်ာကလက္ ႀကိဳက္သူေတြအတြက္
ေခ်ာကလက္ကို အခ်ိဳအရသာ လံုး၀မရွိေစခ်င္ဘူးဆုိရင္ ေခ်ာကလက္တစ္ေအာင္စထဲကို ကိုကိုးမႈန္႕ (Cocoa) စားပြဲတင္ဇြန္းသံုးဇြန္းနဲ႕ ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္းတစ္ဇြန္းထည္႕ၿပီး မီးဖုတ္ေပးပါ။ အခ်ိဳဓာတ္ကင္းတဲ့ ေခ်ာကလက္ကို ရရွိပါလိမ့္မယ္။
၈။ ကိုယ္တုိင္လုပ္တဲ့ ဗီနီဂါရည္
ဗီနီဂါရည္ကို သဘာ၀နည္းအတုိင္း ကိုယ္တုိင္ပဲ ဖန္တီးခ်င္တယ္ဆုိရင္ သစ္သီးေတြကို အိုးတစ္လံုးထဲမွာ အျပည္႕ထည္႕ပါ။ ရက္အနည္းငယ္ အဖံုးအုပ္ထားၿပီးတဲ့အခါမွာေတာ့ သဘာ၀အရသာအတိုင္း လက္ျဖစ္ဗီနီဂါရည္ကို ရရွိပါလိမ့္မယ္။
Tuesday, September 18, 2007
မွတ္သားမိသမွ် အေထြေထြဗဟုသုတ (၂)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment